loading

Majhna stanovanja in pomanjkanje bivalne površine, nas pogosto privede do zasteklitve zunanjih površin stanovanja. Najpogosteje se odločimo za zasteklitev balkona. Novo pridobljen prostor je obdan z veliko svetlobe in predstavlja okno v svet. Balkone se običajno zapre in zastekli z namenom  pridobivanja dodatnih metrov bivalne površine.

Ker so balkoni običajno povezava med dnevnim prostorom in zunanjostjo, lahko razširimo dnevni prostor, kar posledično vpliva na možnost razširitve tudi ostalih prostorov. Z zasteklitvijo balkona v spalnici pa pridobimo nove shranjevalne površine ali delovni kotiček. Načinov zasteklitve balkona je veliko, pomembno je, da izberete najustreznejšega za vas.

Zasteklitev čez celo steno
Polna zasteklitev oz. zasteklitev čez celo steno, ustvari prostor z razgledom. Kar je lahko prijetno in neprijetno za uporabnike. Pri umeščanju celostenske zasteklitve bodite pozorni kam segajo pogledi iz vašega balkona in kam je prostor orientiran. Zasteklitev čez celo steno optično poveča prostor. Pozitivna lastnost celostenske zasteklitve je zagotovo naravna svetloba, ki tako lažje pronica v prostor. Objekt takšen poseg poveže dom z naravo in mu vdahne moder nejši videz. Negativna lastnost takšne zasteklitve je čiščenje. V kolikor se odločite za takšen projekt dobro razmislite kako boste čistili okna na zunanji strani, ali se bodo okna odpirala? V kolikor se zavedate, da čiščenju oken sami ne boste kos, nikakor ne pozabite upoštevati tudi letnega stroška čiščenja.

Klasična zasteklitev
Pri klasični zasteklitvi je zgornja polovica stene zastekljena, spodnja pa ne. Običajno se v takšnih primerih začnejo okna približno meter od tal. Takšna zasteklitev nudi več zasebnosti, vendar prepušča manj naravne svetlobe v prostor. Ob nezastekljeni del lahko namestimo omarice ali drugo odlagalno površino in pri tem ne oviramo poti svetlobe. Prostor je v tem primeru zasnovan bolj funkcionalno. Klasična zasteklitev nudi odpiranje oken z drsnim ali klasičnim načinom. Čiščenje oken v tem primeru ni zahteven projekt, saj jih lahko očistimo tudi z notranje strani.

Vsebina podrobno

Kategorija

balkon

Datum

13. januarja, 2021

Avtor

andreja

Dodaj komentar

MCA Holding
MCA Okna
MCA Vrata
MCA Zimski vrt
MCA Holding
MCA Okna
MCA Vrata
MCA Zimski vrt